Επίσημος Αντιπρόσωπος adey

Τεχνική Υποστήριξηphone2316 010091

Mαγνητικό φίλτρο θέρμανσης

 

μαγνητικά φίλτραΤο μαγνητικό φίλτρο θέρμανσης είναι ένα εξάρτημα του συστήματος θέρμανσης κοντά στο λέβητα που διατηρεί το σύστημα θέρμανσης καθαρό μακροπρόθεσμα. Το νερό θέρμανσης αποστέλλεται πάντα από το λέβητα προς τα καλοριφέρ και ξανά στον λέβητα. Το μαγνητικό φίλτρο θέρμανσης είναι τοποθετημένο συνήθως στην σωλήνωση που επιστρέφει το νερό στον λέβητα.  Συνιστάται πάντα να υπάρχει μαγνητικό φίλτρο θέρμανσης σε οποιονδήποτε σύστημα θέρμανσης, αφού βοηθά στην αποφυγή εισροής λάσπης και καταστρεπτικών υπολειμμάτων διάβρωσης στο λέβητα από το σύστημα θέρμανσης.

Ένα μαγνητικό φίλτρο θέρμανσης προστατεύει το κλειστό κύκλωμα σε ένα δίκτυο θέρμανσης, όσο πιο καθαρό είναι το κλειστό κύκλωμα σε ένα δίκτυο θέρμανσης τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του δικτύου. Με τον καιρό τα υπολείμματα της διάβρωσης συσσωρεύονται στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα θερμαντικά σώματα, οι εναλλάκτες, οι βάνες και οι σωληνώσεις γενικότερα. Όταν ένα δίκτυο θέρμανσης δεν έχει σωστή κυκλοφορία, σίγουρα έχει μειωμένη απόδοση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων θέρμανσης, που ουσιαστικά όλοι επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ο πιο συνηθισμένος τύπος φίλτρων είναι τα μαγνητικά φίλτρα κεντρικής θέρμανσης που εγκαθίστανται στις σωληνώσεις του λέβητα. Φιλτράροντας το νερό του δικτύου θέρμανσης χρησιμοποιώντας τον μαγνήτη για να προσελκύσουν τα μεταλλικά υπολείμματα, αποβάλλοντάς τα έτσι από το σύστημα θέρμανσης.

Η εγκατάσταση ενός μαγνητικού φίλτρου θέρμανσης μπορεί να διατηρήσει αποτελεσματικό και σε άψογη κατάσταση το σύστημα θέρμανσης και να μειώσει τις ζημιές που προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες, εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα. Συνήθως, τα περισσότερα μαγνητικά φίλτρα θέρμανσης απαιτούν συντήρηση 10 λεπτών ετησίως.  Το σημαντικό βέβαια πέρα του μαγνητικού φίλτρου είναι να γίνει και η σωστή επεξεργασία της χημικής σύστασης του νερού, που ουσιαστικά είναι η αιτία του προβλήματος της διάβρωσης.

Η διαδικασία προστασίας κλειστών κυκλωμάτων θέρμανσης της Adey αποτελείται από έξι βήματα, η τοποθέτηση μαγνητικού φίλτρου είναι ένα από αυτά τα βήματα. Για να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα πρέπει να τα πραγματοποιήσουμε όλα, ανάλογα με την ηλικία του συστήματος θέρμανσής μας. Το μαγνητικό φίλτρο της Adey είναι το σημείο ελέγχου της υγείας του δικτύου μας. Με την χρήση των κατάλληλων χημικών που μας παρέχει επίσης η Adey, μπορούμε να επιτύχουμε ένα ουδέτερο σε Ph νερό στο κλειστό μας κύκλωμα που δεν διαβρώνει.

«Προκα = Προλαβαίνω σημαίνει καταλαβαίνω» αυτή είναι η φιλοσοφία της εταιρείας μας, ότι για προλάβουμε μια μεγάλη ζημιά πρέπει να καταλάβουμε την αιτία που μπορεί να προκαλέσει αυτή την ζημιά.